AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Zdravý pitný režim ve škole? Nevzdávejte to!

Škola je za dveřmi a s ní i otázka, která rodiče zajímá od pondělí do pátku: „Piješ ve škole dost? Máš v aktovce prázdnou lahev?”


I když se nic nemá přehánět a zbytečná starostlivost bývá na škodu, rozumnou míru pozornosti je dobré pitnému režimu dětí věnovat. Přečtěte si naše 3 tipy, co se vyplatí o dětském pití vědět.

UDĚLEJTE Z PITÍ ZÁBAVU

Zábava je vždycky lepší než povinnosti. Popovídejte si se svými dětmi o tom, co můžete společně udělat, aby nezapomínaly pít a pily rády. Čím dříve si zvyknou, že pitný režim je jejich vlastní starost, tíme lépe pro ně i pro vás.

Náš tip: Udělejte dítěti radost. Nechte ho vybrat ekoplastovou lahev MojeEQUA podle jeho vkusu a získejte na každou objednávku 10% slevu s kódem HURASKOLAVOLA. Ze všech designů si určitě najde pro sebe tu NEJ srdcovku:-). 

ANI MÁLO, ANI MOC: KOLIK TO JE?

Málokdo ví, že dětský organismus je tvořen větším podílem vody než dospělý. Zatímco se dospělé tělo skládá přibližně z 50 % vody, u dětí je poměr vody mnohem vyšší. Voda tvoří téměř 80 % hmotnosti novorozence a 60 – 70 % u starších dětí. Dítě tedy spotřebuje více tekutin na kilogram váhy. Už devítileté dítě vážící 30 kg by mělo denně vypít 2 litry. Mluvíme samozřejmě o optimu - tolik tekutin ve skutečnosti vypije málokterý třeťák. 

Náš tip: Nestresujte se přesným měřením obsahu vypitých lahví. Stačí znát čísla přibližně, pak se můžete o ideál alespoň snažit a nespokojíte se se dvěma skleničkami denně.

LIMONÁDY? VODU?

To nejlepší, co můžete své děti naučit pít, je samozřejmě neperlivá čistá voda. Ale ruku na srdce - které dítě občas nezatouží po něčem “lepším”? Pro zpestření ji tedy můžete doplnit jinými vhodnými nápoji - domácím sirupem, 100% ovocnými šťávami ředěnými vodou nebo čaji

Podaří-li se vám vyhnout se co nejvíc sladkým limonádám, uděláte pro své děti velkou věc. Coca cola a jí podobné nápoje ničí žaludek, zuby a samozřejmě vedou k obezitě. Pokud už dětem jednou za čas limonádu dopřejete, nejhorší, co lze podle zubařů v tu chvíli udělat, je poslat je vyčistit si zuby. Zabráníte tak slinám, aby pracovaly, jak umějí.

Postup najíst se – zapít colou – vyčistit si zuby vede k tomu, že dítě přijde postupně o celou zubní vrstvu.

Náš tip: Pokud se vašemu potomkovi do pití moc nechce, nabídněte mu navíc dostatek ovoce a zeleniny, které tekutiny do organismu alespoň částečně doplní.

Tak 1. září na viděnou před školou s plnou lahví v aktovce!