AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Napomáhá citronová voda hubnutí?

Citronová voda zažívá boom. Je propíraná skrze sociální média a to i díky celebritám. Opravdu má takové účinky, jak se říká?


Naomi Campbell nahradila kávu citronovou vodou, Gwyneth Paltrow říká, že citronová voda ji pomáhá detoxikovat tělo. Lauren Conrad tvrdí, že je to skvělý zdroj energie, stejně jako prostředek pro detox. A Miranda Kerr ji ráda pije proto, že ji nastartuje trávicí systém.

Může mít citronová voda všechny tyhle účinky?


Citronová voda a hubnutí

Citrony jsou bohaté na draslík, který je klíčovou živinou pro správný a zdravý metabolismus. Draslík také pomáhá při trávení bílkovin a tuků. Může hrát nepřímou roli v produkci a budování svalů, které mohou zlepšit vaši schopnost spalovat kalorie. Takže pokud nahradíte ranní koblihu citronovou vodou, určitě zaznamenáte úbytek tukové tkáně.

Citronová voda a játra

Hořkost citronů může stimulovat průtok žluči. Žluč je v těla využívaná pro rozklad tuků, které se nerozštěpily v žaludku. A čím více jsou tuky rozštěpeny, tím lépe se utilizují v těle a vylučují. Veškeré trávení začíná již v ústech a hořká chuť na jazyku vyvolává kaskádu efektů, které mohou zlepšit funkci jater a žlučníku a tak lépe metabolizovat tuk. Ovšem Dr. Gina Sam, která je ředitelkou gastrointestinálního oddělení v nemocnici Mount Sinai říká: „Neexistují žádná (vědecká) data, která říkají, že citronová voda metabolizuje vaši žluč, nebo vám pomůže zhubnout. Myslím, že je to jen mýtus. " I kdyby názor doktorky byl vědecky podložený, tak přísun vody a vitaminů je významný, a když místo již zmíněné koblihy ráno, si dáte sklenici citronové vody, tak určitě těch pár kalorií bude po pár dnech znát.

napomaha-citronova-voda-hubnuti2

Může mít citronová voda alkalizační účinek na organismus?

Citrony mají antioxidační vlastnosti, a někteří věří, že mohou poskytnout tělu optimální úroveň pH. „Citronová voda je dobrým zdrojem několika alkalizačních minerálů, jako je vápník a draslík. Když pijete citronovou šťávu, její minerální látky mohou disociovat v krevním řečišti a mít alkalizační efekt,“ poznamenává Dr. Passler a Dr. Lancer říká: „Metabolické procesy v našem těle snižují acidózu a umožňují minerálům z citronů alkalizovat naši krev a podporovat trávicí systém.“ Takže za mě jednoznačně ano, ano, ano!

Pijete pravidelně vodu s citróny? A do čeho si ji připravujete? Připravte si ji do stylové ekologické lahve na pití EQUA, kterou můžete sladit i barevně ;)

Za lepší já!