AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

4 tipy na víkend, jak se zbavit tuku

Jedna z prvních otázek, kterou slyší trenér od klienta: „Jak se zbavím toho břicha?“ Odpověď není jednoznačná, roli hraje mnoho faktorů životního stylu včetně stupně stresu a sedavého způsobu života – to vše vede k hromadění tuku v oblasti břicha. Je to běžné a naštěstí v našich silách je s tím něco udělat. 


Blíží se víkend a nikdo se nemůžeme dočkat, až bude mít volno a nejlépe nic nedělat celý víkend. Nebudu na tom jinak, jen práci vyměním za návštěvu fitka a v neděli wellness. A protože budeme mít volnější režim, tak jsem nám připravila na víkend snadné tipy, jak se zbavit břišního tuku (břišní tuk, chápejte jako HDL tuk – tedy ten zdraví škodlivý).


Postupujte podle následujích 4 bodů a pojďme něco změnit. I malá změna k lepšímu vede k cíli. A je lepší postupovat po malých krůčcích než skákat mílovými skoky do neznáma.

  1. Zaměřte se na tělesný tuk - Zapomeňte na chvíli na břicho nebo zadek nebo stehna nebo jakoukoli jinou partii, která vám vadí. Zaměřte se spíše na váš celkový tělesný tuk. Ve chvíli, kdy budete pracovat na snižování procenta tukové tkáně ve vašem těle, půjde současně dolů i břicho. Každy má postup partií jiný, takže pokud je u vás břicho poslední partií, nezoufejte a vydržte, půjde nakonec taky!
  2. Přestaňte cvičit břišní svaly - Jeden z největších omylů. Když budu cvičit břišní svaly, tak mi zhubne břicho. Nikdy. Ve skutečnosti nadměrné posilování břišních svalů nedělá dobře žaludku a zvyšuje se riziko poškození páteře. Cvičte celé tělo rozumně. Jestli začínáte, doporučuji si vybrat osobního trenéra.
  3. Shodit pár kil nebo zhubnout tuk? - Úbytek váhy je pouze dočasný stav. Váha se mění jako počasí nebo nálada ženy v očekávání. V průběhu dne se vaše váhá může měnit až o kilogram. Když vypijete např. hodně vody, váha jde zákonitě nahoru, ale nikoli procento tělesného tuku. Nelekejte se proto, že vám jde váha nahoru, zatímco procento tělesného tuku mjůže jít dolů. Svaly váží více než tuk a vy jste na dobré cestě. Za mě je dobré se měřit kolem pasu. -1 cm v obvodu pasu = cca -1 kg tělesného tuku. Nebo choďte jednou za čas na bioimpedanci čtyřbodovou ;)
  4. Jste to, co jíte - Věta již zaběhnutá i díky pořadu s Dr. Cajthamlovou, je pravdivá. Já ji trošku poupravím: Stane se z vás to, co jíte. Když budete jíst minimálně a jen nízkokalorická jídla, tak přijde v niveč akorát vaše úsilí. Tento typ stravování je čistý hazard s vaším zdravím. A nestojí to za to, nikomu z nás. Jen díky správně vyvážené stravě plné bílkovin, vlákniny, zdravých tuků, zeleniny a ovoce, se budete cítit mnohem lépe a dostaví se výsledky.

Také bojujete s tukem na břiše? A jaké jsou vaše tipy? 

Z vlastní zkušenosti mám vyzkoušeno, že mi pomáhá vynechání sacharidů a hlavně alkoholu :D Pitný režim je samozřejmostí, bez dostatku vody v těle nefunguje nic, tak jak má, natož spalování tuků! A když dodržovat pitný režim, tak jedině stylově s lahvemi EQUA! Vyberte si tu svou do posilovny nebo na outdoor aktivity!

Za lepší já!

4tipy-na-vikend2