AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Metoda Wim Hofa: Zdolej stres otužováním

Možná už jsi o metodě Holanďana Wim Hofa slyšela. Využívá studenou vodu ke zlepšení imunity a psychiky člověka. Na léčivou sílu studené vody už ostatně přišla řada lidí před ním – například český Vincenz Priessnitz. Wim Hof šel ale o kus dál. S chladnou vodou propojil dýchání a meditaci. To celé dohromady přináší výsledky, které zaujaly celý svět.


Jeho mottem je věta: "Zastavte se, dýchejte a udělejte z chladu svého přítele a učitele!"

 

Zjistil totiž, že když otužování spojí s prací s myslí, dokáže získat to, čeho se mu pouhou meditací, studiem knih, praktikováním různých směrů nedařilo dosáhnout. Prázdnou mysl a zrelaxované tělo.

O co vlastně jde?

Wim Hof metodu se můžeš naučit také a s její pomocí zlepšit své psychické i fyzické zdraví. Navíc je to výzva a zábava zároveň. A jaký je postup? Vyzkoušej opatrně lehčí verzi doma ve sprše, pro začátek nemusíš vše dělat naplno. Třeba jí přijdeš natolik na chuť, že se vydáš na specializovaný seminář s odborným vedením. Začínat bys vždy měla s prázdným žaludkem a bez dýchacích potíží. Ideálně po probuzení.

Pojďme na to:

metoda-wim-hofa2

 

 

Sedni si nebo lehni do nejpohodlnější meditační pozice. Několikrát se hluboce nadechni a vydechni do plné kapacity plic.

Hluboce se nadechni, dokud neucítíš slabý tlak zevnitř hrudníku na solar plexus. Chvilku zadrž dech a pak úplně vydechni. Opakuj toto zahřívací kolečko zhruba 15x.

Dýchej a ponoř se do svého nitra. Představ si, že nafoukáváš balónek. Vdechuj zhluboka a vydechuj ústy v krátkých uvolněných výdeších. Zavři oči a opakuj asi třicetkrát nebo dokud neucítíš, že tvoje tělo je nasyceno kyslíkem (máš pocity svědění, brnění, lehkého točení hlavy). Během těchto 30 silných vdechů a výdechů se ponoř do svého těla. Za zavřenýma očima ti mohou díky zvýšené koncentraci kyslíku v krvi vířit barvy a objevovat se různé obrazce.

Vydechni veškerý vzduch a zadrž dech tak dlouho, jak to jen půjde. Po asi 30 cyklech nádech/výdech se naposled intenzivně nadechni, pak vydechni veškerý vzduch z plic a drž tak dlouho, jak ti to reflex dovolí. Představuj si, jak se kyslík šíří každou cévou v těle. Reflex tě donutí se opět nadechnout, udělej to tedy pomalu, ale pořádně, do maximální kapacity plic. Jakmile je tvůj nádech na maximu, drž vzduch v plicích a cca 10–15 sekund, sleduj, jak se tvé tělo plní energií. Následně pomalu vydechni,

To celé opakuj 2 -3x a po ukončení posledního kola minimálně 5 minut vleže relaxuj a odpočívej. Budeš se cítit velmi lehce, může se ti točit hlava, ale budeš plná energie a v dobré náladě. Poté se přesuň do sprchy a podle pocitu a vlastní otužilosti se třikrát po jedné minutě sprchuj ledovou vodou. Mezi tím si dávej půlminutové intervaly. Pokud by to pro tebe bylo moc těžké, můžeš začít střídáním horké a ledové vody – vždy minutu a půl minuty.

Kdybys kdykoli během celého procesu cítila nevolnost nebo nejistotu, raději uber na intenzitě a nespěchej na sebe. Jen tak budeš mít chuť pokračovat dál. Pro začátek bude určitě potřeba velká dávka odhodlání a odvahy, ale když se do toho pustíš, už za pár dnů  můžeš pozorovat první výsledky. Větší odolnost proti stresu, lepší náladu a pocit síly v těle.

Máš chuť Wim Hofovu metodu vyzkoušet na vlastní kůži? My v MojeEQUA jdeme do toho a  držíme ti palce!

 

 
metoda-wim-hofa-lahev1                metoda-wim-hofa-lahev2         metoda-wim-hofa-lahev3 

 Zvýhodněný akční balíček
Mismatch lahví

DO E-SHOPU


Hightech novinka
Smart termosky

DO E-SHOPU


Velký výběr náhradních
obalů a víček

DO E-SHOPU