AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Balená voda? Lepší řešení existuje

bottles-4251473_1280

Balená voda? Ač by se mohlo zdát, že je tu s námi jen pár desítek let, opak je pravdou - první zdokumentovaný prodej balené vody se odehrál v Bostonu v šedesátých letech 18. století, kdy Jacksonovy lázně začaly s prodejem minerálních vod ze svých pramenů.

Pár ne úplně veselých informací na úvod…

Samozřejmě, tehdy se balená voda ještě neprodávala v plastech, plastové lahve se začaly vyrábět až ve čtyřicátých letech 20. století. Napadne vás, že naprostá většina těchto lahví, pokud nebyly spáleny, ještě existuje? Plastu totiž trvá až stovky let, než se v přírodě rozloží. 

Dnes se má věc tak, že se ve vyspělých zemích světa ročně spotřebuje neuvěřitelných 500 miliard plastových lahví a každou minutu se jich prodá 1 milion. Zkuste si představit, že by se všechny za rok vyrobené plastové lahve poskládaly vedle sebe. Vytvořily by řadu, která by ze Země dosáhla do půlky vzdálenosti ke Slunci. Plastový odpad končí ve světových oceánech a existuje předpoklad, že už v roce 2050 v nich bude víc tun plastů než ryb.

Honba za vodou balenou v plastových lahvích je navíc… hrozným plýtváním vodou. Na výrobu plastové lahve o objemu 0,5 l je potřeba 1,65 l vody. To znamená, že při výrobě jednorázové lahve se spotřebuje trojnásobek vody, kolik ona sama nakonec obsahuje. 

Další neveselá fakta o balené vodě? Ne. Pojďme si říct, v čem spočívá lepší řešení

Vyměňte balenou vodu a jednorázové plastové lahve za EQUA lahve z ekologicky šetrného a zdravotně nezávadného plastu. Tak málo stačí. Ekologickou plastovou EQUA lahev opakovaně naplníte i tisíckrát, je lehká, 100% těsní a na výběr máte z mnoha designových provedení. 

Děti zbožňují EQUA lahve s motivy zvířat a pohádkových postaviček, flow lahve 2v1 jsou skvělé na sport i na přípravu smoothies, EQUA lahve bez potisku ocení všichni, kdo mají rádi věci... bez potisku. 

Dopřejte si změnu i vy. Vyberte si svoji EQUA lahev a šetřete peníze i životní prostředí.