Horké vánoce netradičně

Vychutnej si Vánoce trochu jinak, zkuste místo svařáku něco nového. Připravili jsme si recepty na netradiční kořeněné nápoje. Všechny voní po skořici a hřebíčku :)


 

horke-vanoce-netradicne2

Horký cider

Cider už si své fanoušky našel, ale zkusili jste honěkdy svařit strochou koření?

Suroviny:

  • 1 l cideru
  • 2 jablka
  • 4 skořice
  • 8 ks badyánu
  • 10 hřebíčků
  • 4 lžíce medu

Postup

Cider nalijte do rendlíku a dejte vařit. Mezitím si nakrájej jablko na kolečka.

Koření a nakrájená jablka přihoďte k cideru. Nechte 3 minuty probublat. Jakmile začne cider vonět po skořici, máte hotovo. Cider ještě můžete dosladit medem podle chuti.


horke-vanoce-netradicne3

Horká brusinka

Připravte si domácí horkou brusinku. Je bez alkoholu takže určitě potěší i děti. Navíc můžete experimentovat s různými džusy. Dospělí si mohou brusinku vylepšit 1dl rumu.

Suroviny:

  • 1 l brusinkového džusu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 10 ks hřebíčků
  • 3 svitky skořice
  • Muškátový oříšek
  • Šťáva z 1 pomeranče

Postup

Brusinková džus smíchejte s třtinovým cukrem, řebíčkem a kořením a svařte. Jakmile džus projde varem, přidejte špetku muškátového oříšku. Muškátový oříšek je hodně výrazný, takže s ním raději šetřete. Ztlumte plamen a nechte pár minut odstát.

Vymačkejte do nápoje pomeranč a podávejte.

 


horke-vanoce-netradicne4

Vánoční punč

Typický pro vánoce je svařák, v Čechách není punč tak populární, ale je to škoda. Připravili jsme jednoduchý recept, který máme vyzkoušený a nedáme na něj dopustit.

Suroviny:

  • 1 l červeného vína (díky červenému vínu má punč výraznou barvu, použít lze i bílé, pokud jej máte raději)
  • 300 ml rumu
  • 250 ml silného černého čaje
  • 2 pomeranče
  • 8 ks hřebíčku
  • 5 ks badyánu
  • 4 svitky skořice

Postup:

Čaj, víno, rum a šťávu z pomeranče přiveďte k varu. Přidejte koření a nechte chvíli vařit. Punč můžete podle chuti dosladit třtinovým cukrem. Pokud máte hodně sladké pomeranče, obejdete se bez cukru úplně.

Nalévejte do nahřátých sklenic ozdobených kouskem pomeranče.

Trik k servírování: dejte na dno pár rozinek namočených v rumu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení