JARNÍ NOVINKY 2025: Nové krásné barvy oblíbených Carry Cupů a termosek Timeless, nová příchuť Matchaccino Classic a pásky na spaní Good Night Patches.

Horké vánoce netradičně

Vychutnej si Vánoce trochu jinak, zkuste místo svařáku něco nového. Připravili jsme si recepty na netradiční kořeněné nápoje. Všechny voní po skořici a hřebíčku :)


 

horke-vanoce-netradicne2

Horký cider

Cider už si své fanoušky našel, ale zkusili jste honěkdy svařit strochou koření?

Suroviny:

  • 1 l cideru
  • 2 jablka
  • 4 skořice
  • 8 ks badyánu
  • 10 hřebíčků
  • 4 lžíce medu

Postup

Cider nalijte do rendlíku a dejte vařit. Mezitím si nakrájej jablko na kolečka.

Koření a nakrájená jablka přihoďte k cideru. Nechte 3 minuty probublat. Jakmile začne cider vonět po skořici, máte hotovo. Cider ještě můžete dosladit medem podle chuti.


horke-vanoce-netradicne3

Horká brusinka

Připravte si domácí horkou brusinku. Je bez alkoholu takže určitě potěší i děti. Navíc můžete experimentovat s různými džusy. Dospělí si mohou brusinku vylepšit 1dl rumu.

Suroviny:

  • 1 l brusinkového džusu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 10 ks hřebíčků
  • 3 svitky skořice
  • Muškátový oříšek
  • Šťáva z 1 pomeranče

Postup

Brusinková džus smíchejte s třtinovým cukrem, řebíčkem a kořením a svařte. Jakmile džus projde varem, přidejte špetku muškátového oříšku. Muškátový oříšek je hodně výrazný, takže s ním raději šetřete. Ztlumte plamen a nechte pár minut odstát.

Vymačkejte do nápoje pomeranč a podávejte.

 


horke-vanoce-netradicne4

Vánoční punč

Typický pro vánoce je svařák, v Čechách není punč tak populární, ale je to škoda. Připravili jsme jednoduchý recept, který máme vyzkoušený a nedáme na něj dopustit.

Suroviny:

  • 1 l červeného vína (díky červenému vínu má punč výraznou barvu, použít lze i bílé, pokud jej máte raději)
  • 300 ml rumu
  • 250 ml silného černého čaje
  • 2 pomeranče
  • 8 ks hřebíčku
  • 5 ks badyánu
  • 4 svitky skořice

Postup:

Čaj, víno, rum a šťávu z pomeranče přiveďte k varu. Přidejte koření a nechte chvíli vařit. Punč můžete podle chuti dosladit třtinovým cukrem. Pokud máte hodně sladké pomeranče, obejdete se bez cukru úplně.

Nalévejte do nahřátých sklenic ozdobených kouskem pomeranče.

Trik k servírování: dejte na dno pár rozinek namočených v rumu.