AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

GOAT Mug. Historie kávy v moderním kabátě

Legenda říká, že prvním, kdo objevil zázračné a osvěžující účinky kávy, byl etiopský pasáček koz jménem Kaldi. Na pastvě si totiž jednou všiml, že kozy okusují bobule na jemu neznámém keři a jsou pak plné života. Kaldi tedy utrhl pár větví s plody a hned je odnesl místnímu duchovnímu. Ten ale jen zavrtěl hlavou a hodil větve do ohně. Z něj se za pár chvil začala linout vůně pražených kávových zrn...

Legendu o bájném pasáčkovi  a jeho kozím stádu se rozhodli v roce 2014 připomenout Anže Miklavec a jeho GOAT Story. Na platformu Kickstarter, kde může kdokoli finančně přispět na cokoli, přidali cestovní hrnek na kávu s do té doby nevídaným designem - designem kozího rohu. Úspěch byl fenomenální a trvá dodnes. I u nás na e-shopu je o GOAT Mugy velký zájem

Zkušenosti těch, kdo už si bez GOAT Mugu neumějí představit den? Vybrali jsme dvě

1. Super je, že si s sebou můžu vzít kávu kamkoli, a přitom mít volné obě ruce. Nosím ho připnutý na kabelce, partner ho má přes rameno na dlouhém popruhu. Když potřebuju vyřídit na cestách třeba e-maily nebo si píšu přes messenger, nemusím řešit, co s hrnkem a můžu psát oběma rukama. Úžasný je i samotný design - vyčnívá z řady a třeba v práci v kuchyňce si ho nespletete s hrnkem někoho dalšího.  

2. Nejdřív jsem pochybovala, jestli je pro mě Mug vhodný. Pracuju na notebooku často venku v přírodě a nebylo mi jasné, jak může hrnek tvaru kozího rohu stát. Když mi kamarád ukázal, v čem je fígl, byla jsem hodně překvapená... a hned jsem začala Mug používat taky. Navlékací držák, který slouží jako izolace hrnku, se totiž v mžiku stane praktickým stojanem. Svoji kávu si tak v klidu dopřejete kdekoli.

Vyberte si svůj nový GOAT Mug hrnek na kávu - tady jsou nově naskladněné bestsellery.

P. S. Mugy jsou sice hrnky na kávu, ale když si v nich s sebou vezmete místo kávy třeba čaj nebo jiný nápoj, nic se nestane. My vás kontrolovat nebudeme. ;)