AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Tipy na zdravé Mikulášské balíčky

Nechává u vás doma Mikuláš balíčky za oknem? U mě doma každý rok. Připravili jsme pro „Mikuláše inspiraci, jak balíček připravit.


Co by nemělo chybět:

Zkuste vynechat laciné mléčné čokolády. Vsaďte na ovoce, čerstvé i sušené, ořechy a možná nějakou tu bramboru pro zlobivce. Ideální je sladké ovoce, které dětem sladkosti vynahradí. Zkuste papáju, sušené mango, třešně či kiwi.

Nejlepší je samozřejmě čerstvé ovoce. V mém balíčku nikdy nechyběly mandarinky a hrušky, zásadně upatlané od uhlí, abych nezlobila.

Pokud si potrpíte na sladkosti, vybírejte ty kvalitnější. Ideální je čokoláda s vysokým obsahem kakaa (u mléčné čokolády minimálně 35%, o hořké přes 60 %). Výrobce se tím obvykle pyšní na obalu.

Lízátka a další laskominy se dají koupit i ve zdravější variantě – například s javorovým sirupem. Sežene je v každém obchodě se zdravou výživou. Tradičně také do balíčku patří domácí cukroví. Loni jsme vám doporučovali recept na domácí perníčky.

Jak roginálně zabalit mikulášský balíček

Parádu uděláte i s celofánem, ale bohužel se nedočkáte překvapení.

tipy-na-zdrave-mikulasske-balicky2

Na maličkosti se skvěle hodí takovýhle balíček. Pomocí CDčka ho vytvoříte za pár minut:

Pokud nechává Mikuláš balíček na okně a nechodí osobně, vyrobte si obálku (nějak se přece balíček doručovat musí). Perfektní návod na skutečně věrohodnou obálku i se známkami najdete ve slovenštině zde.

Originální balení vytvoříte za balící ho papíru. Vyrobit si můžete jakýkoli sáček, podle toho, jak moc byl dotyčný hodný.

Když už darujte něco užitečného, proč to nesbalit? Dárek se bude dobře vyjímat i ve štrykované ponožce od babičky.

tipy-na-zdrave-mikulasske-balicky3

Zdroj

Na ořechy sa výborně hodí pytlovina

tipy-na-zdrave-mikulasske-balicky4

Zdroj

Náš tip? Ozdobte dárek bambulkami

tipy-na-zdrave-mikulasske-balicky5

Zdroj