AKCE - DEN ZEMĚ: Od 22.4. do 26.4. všechny produkty v barvách naší planety (modrá a zelená) se slevou 15 %.

Osvěžte se skvělými letními nealko drinky

Taky miluješ léto? Pro někoho znamená daleké cesty a pro jiného naopak čas na chatě, strávený na dece s knížkou.


Ať tak či tak, stojí za to ochutnat o dovolené jídlo i pití, které jindy nemáš čas nebo náladu chystat. Vyzkoušej některý s našich pěti letních nealko drinků. Osvěží tě, báječně chutnají a nezamotají hlavu.

Když si uděláš navíc radost a pořídíš si na pití drinků novou lahev od MojeEQUA, budou chutnat ještě líp! Vybrat si můžeš ze stálých hitovek i nových designů.

osvezte-se-skvelymi-letnimi-nealko-drinky2

Virgin Margarita

Nalej 60 ml limetkové šťávy, stejné množství pomerančového džusu a 30 ml citronové šťávy do sklenice a zalej 80 ml sody. Ochutnej a bude-li se ti zdát drink příliš kyselý, doslaď ho trochou třtinového cukru. Pohár můžeš předem ozdobit cukrovým okrajem - namoč okraj sklenice do vody a pak do krystalového cukru, který se na něj nalepí. Dozdob kolečkem citronu nebo limetky.

Jahodové lassi

Tenhle drink připomíná mléčný ovocný koktejl, ale chutná mnohem líp. Smíchej 100 g jahod, 100 g bílého jogurtu, lžíci medu a šťávu z citronu. Místo jahod můžeš dát i jiné ovoce. Rozmixuj a nakonec přidej 1%% ml studené vody a 3 kostky ledu.

Kola s kávou a vanilkou

Nechce se ti pít horkou kávu, přesto se své denní dávky koffeinu nerada vzdáváš? Zkus to takto: do vyšší sklenice s ledem kápni 2 cl domácího, případně kvalitního kupovaného vanilkového sirupu. Poté přilij jednu lahev, tedy 0,33 l, koly s kávovou příchutí. Výsledek je neotřelý a moc dobrý.

Baby Colada

Miluješ kokosovou chuť? Vytvoří karibskou pláž i z Mácháče. Vlož do šejkru 5 kostek ledu, na ně nalej 10 cl ananasového džusu, 5 cl kokosového mléka a 1 cl šlehačky. Minutu dobře míchej a pak přelij přes sítko do vysoké sklenice s ledem. Ozdob kouskem ananasu.

Melounová ledová tříšť s limetkou

Tento nápoj potřebuješ začít připravovat den předem. Ale nebudeš litovat. Uvař silný černý čaj, pak ho vychlaď a nalej do tvořítek na led a nech zmrazit. Kostky pak vlož do mixéru a rozmixuj na tříšť spolu s 300 g melounu. Přidej nakrájenou limetku a cukr podle chuti. Přidat můžeš i pomerančový džus.

Na zdraví a na léto!