AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Giving Tuesday - Světový den štědrosti a dobrých skutků

Znáte Giving Tuesday - Světový den štědrosti a dobrých skutků? Připojte se s námi!

Pozitivní zprávy plné naděje nebyly nikdy tolik potřeba, jako právě nyní. I proto se letos EQUA připojuje k pátému českému ročníku dobročinné vlny Giving Tuesday.

Někdy stačí málo, abychom přispěli k velké změně.

S touto vizí učí EQUA lidi po celém světě nahradit jednorázové plastové lahve kvalitními ekologickými lahvemi, které vydrží mnoho let.

Podobnou filozofii má i Světový den štědrosti a dobrých skutků - Giving Tuesday, do kterého se právě nyní zapojujeme. Stačí, když každý z nás svým malým kouskem podpoří dobrou věc ve svém okolí. Dohromady to může znamenat velkou pomoc někde, kde je to opravdu potřeba.

50 % zisku z vašich nákupů věnujeme na dobrou věc

Letošní Giving Tuesday připadá na 1. 12. 2020. U nás v EQUA zahajujeme sbírku právě teď. Polovinu zisku z každé EQUA lahve, kterou u nás v úterý 1. 12. 2020 zakoupíte, věnujeme České společnosti ornitologické na rozšiřování mokřadů Ptačího parku Josefovské louky v Královéhradeckém kraji.

Tento unikátní projekt spojuje tři důležité věci: hospodaření s vodou, udržitelný přístup ke krajině a zdraví pro člověka i přírodu.

Je to jednoduché. Abyste podpořili Giving Tuesday, stačí si vybrat jakoukoliv EQUA lahev. Neplatíte ani korunu navíc a o zbytek se postaráme my.

Josefovské-louky01

5 zajímavostí o Giving Tuesday:

  • Giving Tuesday je globální dárcovské hnutí. Kampaně se na tzv. “Štědré úterý” odehrávají téměř ve všech zemích světa.
  • Giving Tuesday propojuje lidi všech národností, náboženství a komunit. Důležitá je také kolektivní akce a síla inspirovat k dobrým skutkům. Každý může být štědrý. Každý má něco, co může nabídnout. Může věnovat svůj čas, odborné znalosti, peníze, věcné dary velké i malé, jídlo, oblečení, nebo jen udělat někomu radost.
  • Giving Tuesday se po celém světě koná již od roku 2012. Do Česka přišel v roce 2016. Za tyto 4 roky Češi darovali v rámci Giving Tuesday více než 111 milionů korun a vykonali nespočet dobrých skutků.
  • Giving Tuesday nás učí o dobrých skutcích mluvit a inspirovat tak ostatní lidi. Z výzkumů vychází, že dolar, který je darován, ale o kterém se neví, má pouze hodnotu dolaru. Pokud dárce o svém finančním příspěvku neziskové organizaci či charitě mluví se svým okolím, jeho aktivita má výrazně větší pozitivní dopad a hodnotu.
  • Do Giving Tuesday se může zapojit každý. Jednotlivci, rodiny, neziskové organizace, školy, města, obce, malé podniky i velké firmy, staří, mladí, prostě každý, kdo má dobré srdce a rozhodne se dělat dobré skutky a měnit svět kolem sebe k lepšímu.

Děkujeme, že jste v tom s námi. Každý kousek dobra má smysl.

Více o akci se dozvíte na www.giving-tuesday.cz.