AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Červenec - měsíc bez plastu

Krabičky od všeho možného, potraviny, kosmetika… to všechno má na sobě tolik plastových obalů, že to často zdravý rozum nebere.


Nemusíš být ekologická aktivistka, aby ti přišlo, že do “žluté” popelnice chodíš s plnou náručí nějak často. Drobných kroků, které můžeme všichni dělat, je naštěstí po ruce pořád dost. A nemusí jít vůbec o radikální opatření. Ani nemusíš zhoršit svou životní úroveň. Stačí najít alternativní řešení, které je kolikrát i zdravější a levnější.

cervenec-mesic-bez-plastu

 

Červenec byl vyhlášen celosvětovým měsícem bez plastu. Plasty mají dlouhou životnost, a proto se v přírodě dlouho rozkládají. Velkým problémem je tak enormní množství odpadu vyskytující se po celém světě včetně oceánů. Problém s plasty je však mnohem větší – drobné částečky rozpadajícího se plastu lze dnes najít úplně všude – v půdě, vodě i v tělech zvířat a lidí. 

Pojď si s námi projít tři momenty každodenního běhu domácnosti, kdy můžeme zkusit plasty redukovat. Přispět svým dílem k řešení totiž má velký smysl, i když ti někdo bude tvrdit opak!

Lednička - snídaně i večeře

Obaly od sýrů a uzenin, jogurtové kelímky… náš nákup často připomíná přehlídku plastových obalů všech barev a velikostí. Do ledničky si přitom můžeme jednou návštěvou domácích potřeb nakoupit nejrůznější boxy, krabičky a dózy všech velikostí. Pak už nebude nutné kupovat sýry, uzeniny a další potraviny v obalech, ale stačí vážené. V krabičkách se skvěle skladují i saláty a zbytky jídla, které jinak bývají v miskách a překryté jednorázovou fólií. Krabičkové řešení má tudíž hned dvě výhody - zbavíš se zbytečných plastů, nepříjemných pachů a v ledničce budeš mít nebývalý pořádek. 

Koupelna - někdo i 10x denně:-)

cervenec-mesic-bez-plastu2

Tak schválně. Když se rozhlédneš po koupelně, kolik kosmetických produktů napočítáč? Možná právě tady tvoje domácnost skrývá největší množství jednorázových obalů od šamponů, sprchových gelů, odličovacích mlék apod. Toho všeho se po letech nejmíň rády vzdáváme. Jsme na svoje barevné lahvičky zvyklé a koupit si pokaždé novou od oblíbené značky je tak jednoduché! Celá řada těchto produktů se ale dá pořídit v tuhé podobě nebo doplnit do vlastní nádoby. Mnoho žen už také zkusit jednu z kvalitních značek tuhého mýdla na obličej, ideální v bio kvalitě. Postupně s ním dokázaly spokojeně nahradit čisticí gel, odličovací mléko, micelární vodu i odličovač očí. Šetří tak přírodu, peníze i místo. Co myslíš? Nestálo by za to stavit se cestou z práce v nějaké bezobalové prodejně a nějaký voňavý produkt bez plastu pro začátek vyzkoušet?

Pití kdekoli - mnohokrát denně

cervenec-mesic-bez-plastu3

Jsme v MojeEQUA, takže samozřejmě nezapomínáme na pití. Naštěstí stále přibývá lidí, kterým je jasné, že kupovat pořád dokola další a další jednorázové lahve nemá vůbec smysl. Z každou další přibude na světě pár desítek gramů hmoty, která plní obrovské skládky i oceány. Takže pořídit si jednu parádní designovou lahev vyrobenou z ekoplastu, která umí sloužit den co den po několik let a navíc dělat radost… to už se vážně počítá!

 

Prohlédni si HITY NA LÉTO 2020

cervenec-mesic-bez-plastu-lahev1                cervenec-mesic-bez-plastu-lahev2                 cervenec-mesic-bez-plastu-lahev3 

 DUO Ocean & Sunrise

DO E-SHOPU


Mismatch Bloom 750ml

DO E-SHOPU


Nerezová termoska
Smart Snow White

DO E-SHOPU