AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

6 tipů, jak spálit více kalorií přes noc

Ráno v šest budíček, pak rychle do práce, po práci nakoupit, honem honem uvařit večeři a pro sebe maximálně kuřecí steak a salát. Znáte tuhle denní rutinu? A výsledky nejsou takové, jaké jste si vysnila? Sestavila jsem pro vás šest tipů, které vám pomohou k vašim vytouženým cílům. A to přes noc a bez námahy. A mezi námi, za pokus nic nedáme ;)


1. Omezte sůl

Zapomeňte na čínská jídla, fastfoody a polotovary. Obsahují velké množství soli. I když je sůl pro fungování našeho organismu nezbytná, velké množství škodí a organismus zadržuje vodu. Díky tomu se ráno probudíte oteklí a unavení. Vynechte sůl k večeři a ráno se budete cítit i vypadat lépe.

2. Cvičte večer

Každý má jiný režim a ne každému vyhovuje cvičit ve večerních hodinách či před spaním. V roce 2013 National Sleep Foundation provedla studii, ve které účastníci uvedli, že po noci, které předcházelo cvičení, měli o 56 - 67% lepší spánek.

3. Připravte si oběd

Pokud si oběd do práce na další den připravíte doma, budete mít kontrolu o složení a velikosti porce. Jídla v restauracích mohou mít i 2krát více kalorií díky přidávaným dochucovadlům. Pokud jste líní či se vymlouváte na ranní spěch a nemáte čas si ho připravit ráno, připravte si ho večer.

4. Pijte hodně vody

Tohle je známé pravidlo. Méně známé je už doporučení pít nejpozději hodinu před spaním, abyste předešli přílišnému zatěžování ledvin.

5. Zatáhněte závěsy

Ujistěte se, že vaše ložnice je dokonale zatemněná. Čím větší tma, tím více se vyplavuje hormon melatonin, který kromě i jiných funkcí napomáhá spalování tuků. Přestože tato studie, uvedená v Journal of Pineal Research, byla prováděná na zvířatech, jdu do toho. Když to nebude fungovat, tak alespoň zatahováním a roztahováním závěsů spálím nějakou tu kcal.

6. Snižte teplotu

Můžete spálit až o 7% více kalorií během spánku, když snížíte teplotu z 24°C na 19°C, tuto studii uvedl National Institute of Health Clinical Centre. Tížený efekt se dostaví za týden až měsíc. Bonusem je kvalitnější spánek.


Denní rutinu trošku poupravím a již dnes večer si připravím oběd, vodu do lahve EQUA, vyberu si až podle outfitu, zatáhnu závěsy a v deset na kutě! Nechám otevřené okno a veřím, že ráno se probudím čilá a plná energie. S radostí vstanu, půjdu si protáhnout tělo do fitka a v práci vytvořím hodnoty. 

Pojďte do toho se mnou. Za lepší já!