AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Balená voda vyjde nastejno jako sladké limonády!

Jak může balená voda vyjít nastejno jako ochucené limonády, když obsahuje 0 kalorií, a žádné přísady kromě vody? Problém spočívá v plastové lahvi samotné.


balena-voda-vyjde-nastejno2

 

Plastové lahve vylučují do svého obsahu chemické látky zvané Bisfenol A neboli nám známé BPA, který se používá při výrobě plastových lahví. Nedávno byl BPA identifikován jako toxin, který může napodobovat hormon estrogen.

Co se stane, když se BPA dostane do vašeho těla a stimuluje produkci estrogenu umělou cestou?


Přemíra estrogenu vede k:

  • nízké hladině testosteronu u mužů, ale i u žen, které ho též potřebují
  • zvýšení množství tuku v těle a ke zvětšení vašich tukových buněk
  • nadměrným příznakům menopauzy u žen ve věku 40+
  • zadržování vody
  • nadýmání

Čím déle je vaše lahev s vodou vystavena slunci, manipulaci a vzduchu, tím více BPA se uvolní do vody. Pokud nevíte, že voda byla zabalena minulý týden a že to jde zjistit obtížně, pokud nekoukáte na datum výroby, tak mějte na paměti, že balená voda se může skladovat měsíce. Drahé francouzské nebo jiné balené vody bývají skladované dlouhou dobu, než se vyexpedují do dalších zemí, nepočítaje cestu, skladování ve velkoobchodě a maloobchodě než se dostane ke spotřebiteli.

Po  označení BPA jako problematické chemikálie, mnoho výrobců nyní nabízejí výrobky osvobozené od BPA. I naše plastové lahve EQUA jsou osvobozené od BPA a jsou proto zdravotně nezávadné.

Co můžete udělat již nyní pro své zdraví:balena-voda-vyjde-nastejno3

  • používejte plasty osvobozené od BPA
  • používejte skleněné lahve namísto plastových obsahující BPA
  • používejte skleněné nebo nerezové ocelové nádoby pro skladování potravin
  • odstraňte plasty z vaší kuchyně, jak je to jen možné

Tento článek vás neměl vyděsit, jen poukázat na fakt, že zdraví se dá ovlivnit nejen správným životním stylem a racionální stravou. Zdraví se dá ovlivnit i vnějšími podmínkami. Prostředí, ve kterém vyrůstáme a žijeme, nás ovlivňuje více, než si uvědomujeme. Článek je pro ty z vás, kteří se rozhodli pro své zdraví a udělali změnu ve svém životním stylu. Tleskám vám! Pokud znáte někoho, kdo by potřeboval pomoc, neváhejte a pomozte. Zdraví máme jen jedno a až ve chvíli, kdy je něco špatně, se o něj začneme starat. Nenechme naše zdraví onemocnět a pomáhejme si navzájem!

 

balena-voda-vyjde-nastejno4

Vyberte si tu svou na MojeEQUA.cz a dodržujte pitný režim se zdravými lahvemi stylově!