AKCE - DEN ZEMĚ: Od 22.4. do 26.4. všechny produkty v barvách naší planety (modrá a zelená) se slevou 15 %.

5 důvodů, proč máte pořád pupek

Pokud nevyjídáte celý obsah ledničky, sladkého a tučného se dotknete pouze dlouhou tyčí, cvičíte důsledně, a tuk na břiše ne a ne zmizet? Můžete být zmateni, proč právě váš pupek, madla lásky, nebo jak říkáte svému OTP a Pepovi, stále nezmizel? Naneštěstí odpověď nemusí být úplně zřejmá. Snad vám následující tipy pomůžou k vašim vysněným sixpackům ;)


Zamyslete se nad některými věcmi, a třeba najdete přičinu.


1. Jste dlouho vzůru. Jste li dlouho do noci vzhůru, očekávejte, že tak to bude vnímat i vaše tělo, které nebude odpočívat a vaše bříško může dokonce růst. Výzkum z University of Pennsylvania zjistil, že ponocování může vést k přibývání na váze a k chutím na nezdravé jídlo. Z výzkumu vyplynulo, že účastníci, kteří spali jen 4 hodiny v noci 5 po sobě jdoucích nocí přijmuli o 550 kalorií více na noc ve srovnání s jedinci, kteří spali 10 hodin v noci.

5-duvodu-proc-mate-porad-pupek2

2. Jste student. Data zveřejněná v Applied Physiology, Výživa a metabolismus v roce 2012 ukázaly, že v průběhu 4 let na vysoké škole 70% studentů přibralo na váze. Studii podstoupilo 131 studentů po dobu 4 let a zjistili, že nárůst váhy byl 5-15 kg na konci studia. Jedna věc je jasná, vysokoškoláci mají tendenci zůstávat dlouho vzhůru, špatně jíst a pijí příliš mnoho alkoholu, což vede k přibírání na váze.

3. Jste ve stresu! Americká psychologická asociace provedla průzkum a zjistila, že 40% vysoce namáhaných lidí, zahání stres jídlem. Stres také produkuje hormon kortizol, který zpomaluje váš metabolismus a vede k ukládání tuku přímo do vašeho středu - břicha.

4. Špatná dieta. Aby došlo k trvalé změně, nestačí jednorázové diety, jde o trvalou změnu životního stylu. Nárazové diety fungují v krátkodobém horizontu, ale jde pouze o iluzi. Krátkodobé a nárazové diety vás akorát připraví o živiny a potenciálně může zpomalit váš metabolismus. A co hůře, tyto diety mají negativní vliv na vaše srdce. Rozmyslete si, zda vám problémy se zdravím stojí za nárazové diety, který nemají ani trvalý účinek. Jo-jo efekt známe všichni.

5. Léky. Běžně předepisované léky, jako jsou antidepresiva, můžou vést k nárůstu tělesné hmotnosti. Zřejmě byste neměli vysadit vaše léky v případě, že právě po nich přibíráte, ale poraďte se svým lékařem. Ve většině případů existují alternativy bez vedeljších účinků zvyšování hmotnosti.

Jste též zarputilým bojovníkem s pneumatikou jako já? A našli jste možného viníka v tomto seznamu? Přizvěte do boje proti OTP i pitný režim, který je pomocníkem č.1 a designové lahve, které vám v boji pomůžou ;)

Vyberte si tu svou zde. 

Za lepší já!

5-duvodu-proc-mate-porad-pupek3