AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

3 nejčastější chyby v jídle po cvičení

Každý máme motivaci cvičit jinou. Někdo cvičí, aby zhubnul, jiný, aby se cítil dobře a jiný, že ho to prostě baví. Snad mi dáte za pravdu, že se všichni po cvičení těšíme hlavně na dobré a vydatné jídlo! A že si ho budeme moci dopřát bez výčitek.


Všichni víme, jak je jídlo po cvičení, pro naše tělo důležité! Ale je potřeba vědět, že ne všechny potraviny jsou pro naše tělo po cvičení vhodné.  Jak jste na to vy, také se dopouštíte nějaké z těchto chyb?


 

  1. Čekáte příliš dlouho s prvním jídlem po cvičení.
    3-nejcastejsi-chyby-v-jidle2
  2. Pokud se snažíte zhubnout, a hned po cvičení vám je líto jíst, zapomeňte na tento pocit viny. Právě po cvičení, kdy je vaše tělo vyčerpané a bez energii, ji musíte doplnit, jinak tělo začne brát energii ze svalů. A hodinové dření v posilovně přijde vniveč. To nikdo nechceme. Dopřejte si jídlo do 30 minut po cvičení. Tím si zajistíte stabilní hladinu cukru v krvi a nepřepadne vás pak únava a hlad.
  3. Doplňujete deficit vody sportovními drinky. Jestliže nejste elitní sportovec, který potřebuje energii ve formě cukru a potřebuje doplňovat elektrolyty, pak zbytečně utrácíte peníze a přijímáte kalorie navíc. O pitném režimu se dozvíte více zde a taky zde. Vím, že voda je nudná, ale je opravdu důležitá. Dokonce nejdůležitější pro naše tělo.
  4. Proteiny jste hodili přes palubu. Proteiny jsou skvělou zotavovací živinou, která pomáhá obnovit poškozené svaly během tréninku. Dejte si pozor, že vaše tělo potřebuje víc než proteinový nápoj po tréninku. Pokuste se vyrovnat příjem bílkovin začleněním i komplexních sacharidů, jako jsou luštěniny, ovoce nebo zelenina. Tato kombinace vám poskytne stabilní energii, kterou vaše tělo potřebuje, zatímco protein se postará o opravu vašich svalů.

3-nejcastejsi-chyby-v-jidle3

A jak jste na tom vy, také jste se někdy dopustili podobné chyby? Myslete na pitný režim i během dne a ne pouze během cvičení. Noste sebou jednu z našich lahví na pití, ze kterých je škoda nepít! Vyberte si tu svou jedinečnou EQUA