AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Jak zredukovat tělesný tuk? Tipy přímo od profíků

Pouze správné množství tělesného tuku a na těch správných místech, je prospěšné. Ale když už se snažíte nacpat do vašich oblíbených džínů a přes vaše břicho si nemůžete ani pohodlně sednout, víte, že je na čase s tím konečně něco udělat. Takže, co můžeme udělat pro své zdraví již dnes?


To neznamená, že hned musíte začít držet drastické diety, ale znamená to, že byste měli spálit přebytečný tuk na břiše a celkově zpevnit tělo. Přece jen přebytek tuku okolo břicha je spojen s onemocněními srdce, cukrovkou, selháním jater, depresí a demencí. Takže, co můžeme udělat pro své zdraví již dnes?

Pojďme se podívat, co odborníci radí, abychom se zbavili přebytečného tělesného tuku.

1. Skoncujte s nezdravým jídlem

"Pokud chcete, spálit tuk ze svého břicha, je nejdůležitější jídlo" říká Rich Kit, který je trenérem celebrit a spolumajitelem SHIFT Dana Perriho. "Než cokoli jiného, snižte příjem jednoduchých cukrů, alkoholu a zpracovaných potravin se škroby ve vaší stravě. Tyto potraviny pak nahraďte potravinami s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. Nejen, že tato strategie vám podpoří pocit sytosti, který napomáhá hubnutí, ale podpoří i tělo, aby lépe spalovalo tuk."

2. Začleňte ocet

Začleňte jablečný ocet do vaší každodenní stravy pro zlepšení zdraví. "Potraviny, které pomáhají udržovat hladinu cukru v krvi, stabilizují podporu odbourávání tuků," říká Lauren Slayton, zakladatelka Foodtrainer v New Yorku. "Když se zvedne hladina cukru v krvi, inzulín je vylučován. Čím více inzulínu se vyloučíme, tím více tuku se nám uloží. "

Smíchejte 1 polévkovou lžíci jablečného octa s vodou a na vrch dejte trochou skořice. Bonnie Micheli a Tracy Roemer, kteří jsou spoluzakladatelkami Shred415, doporučují namíchat si trochu horké vody s polévkovou lžící jablečného octa a s ½ polévkové lžíce citronové šťávy a lžičkou medu. Tento lektvar má potlačovat chuť k jídlu a snížit zadržování vody v těle.

 3. Dejte si konopí

Nenabádám vás, abyste si zapálili, ale i semínka konopí obsahují omega 3 mastné kyseliny, stejně jako losos, vlašské ořechy a chia semínka, která zvyšují lipolýzu, tedy štěpení tuků. Takže místo toho, aby se tuk ukládal, budete ho štěpit a tudíž lépe užitkovat.

4. Více podpořte termogenezi

Chcete-li zvýšit termogeneze vašeho metabolismu, konzumujte libové bílkoviny a brukvovitou zeleninu, díky kterým budete spalovat více kalorií, protože tělo potřebuje více energie na jejich zpracování. "Pokud většina vaší stravy se skládá z těchto dvou zdrojů, měli byste spálit o pár set kalorií za den více, což se rovná jedné krátké procházce, " říká Juan Carlos Santana, majitel Ústavu lidské výkonnosti v Boca Raton na Floridě.

5. Ujistěte se, že jste dostatečně hydratovaní

"Jedním z nejvíce nedoceněných magických elixírů na spalování tuků, je voda," poznamenává Ajia Cherry, která je osobní trenérkou a zakladatelkou společnosti na funkční inovativní vzdělávací. "Jakmile se vzbudíte v dopoledních hodinách, dejte si sklenici. Pokaždé, když budete jíst, vypijte plnou sklenici vody před a po jídle. Čím více vody pijete, tím plnější se budete cítit a tím snáze udržíte příjem kalorií pod kontrolou. Toto je základ udržení váhy a spalování tuků, "říká. A další trenéři se shodují s touto ideologií. "Každá chemická reakce v těle potřebuje vodu," říká trenér celebrit a tvůrce metodiky X. Dan Roberts. "Dokonce, i když jste jen mírně dehydratovaní, tak je váš výkon v tělocvičně ovlivněn." Nejlépe si pohlídáte svůj pitný režim tak, když budet mít při ruce nestále zdroj vody. Zapomeňte na nevzhledné e neekologické pet lahve a vyberte si stylovou skleněnou nebo plastovou lahev na pití z kolekce EQUA ;)

6. Své největší jídlo snězte po tréninku

Tvrdá cvičení vyžadují dobrou regeneraci, což znamená, že byste měli svému tělu dopřát sacharidy a škroby, které potřebuje, aby doplnilo hladinu cukru v krvi, stejně jako k zastavení poškozování svalů. Když vaše tělo chce energii po intenzivním tréninku, je důležité respektovat to, zejména proto, že vaše citlivost k inzulínu a metabolismus jsou na nejvyšší úrovni.

7. Vyberte si správný čas pro cheat day

Těšíte se na party s kompletní večeří a pitím? Jestli se musíte ujišťovat, že jíte zdravě, tak zdravě jezte. Jedno špatné jídlo nezabije vaše výsledky, ale pokud si budete dopřávat denně špatné jídlo, tak to už vaše výsledky i cíle zabije. Získejte správné návyky a plánujte dopředu, "poznamenává Kelvin Gary, který je zakladatelem New York City’s Body Space Fitness.

8. Nepijte ani nejezte nic označeného "dietní"

Dietní verze vašich oblíbených slazených nápojů nejsou o nic lepší, než pití nedietní verze. Nedávné studie se shodují, že našli souvislost mezi spotřebou dietní limonády a zvětšením obvodu pasu. Také časopis Obesity poznamenal, že ti, kteří pijí dietní limonády, mají vyšší procento břišní tukové tkáně, než ti, kteří nekonzumují dietní nápoje.

9. Vyzkoušejte kruhový trénink

Než abyste zařazovali kardio každý den, začleňte HIIT tréninky. "Trénink vysoké intenzity s dynamickými pohyby je jedním z mých oblíbených způsobů, jak budovat svalovou hmotu a spalovat tuk po celém těle, říká Rich. " Nejdůležitější je trénovat celé tělo, tak se z bavíte tuku nejsnáze. Cviky jako angličáky, skoky, dřepy, horolezec a rychlé kliky jsou skvělé. Pokud máte 40 minut na cvičení, dejte si 20 minut kardio a dvacet minut kruhového tréninku s cviky již zmáněnými. Buďte si jisti, že uvidíte rozdíl na vašem těle. "

10. Buďte aktivní

"Když klient přichází ke mně s tím, že chtějí mít menší velikost nebo zhubnout tuk, je fakt, že kardio je nejúčinnější způsob, jak toho dosáhnout." poznamenává Cherry. "Mnozí se domnívají, že je třeba zvýšit počet sérií na posilování břicha, ale realita je taková, že kardio je nejúčinnější strategií, a to ne všichni v posilovně realizují. Choďte více na procházky, vstávejte v práci každou hodinu, i to málo, vám pomůže strhnout vrstvy tuku pokrývající vaše břišní svaly. "

11. Dejte si občas ořechy

"Ořechy jako pistácie jsou pomocníkem v odbourávání tuků, protože jsou dobrým zdrojem bílkovin a vlákniny," říká Tammy Lakatos Shames, spoluautor nutričních dvojčat Veggie Cure. "Tyto živiny odvrátí hlad a odvrátí chutě k nezdravému jídlu a přejídání. Navíc, mají pistácie nejnižší obsah kalorií z oříšků. Navrhuji pistácie ve skořápce. Vidět zbylé skořápky je vizuální připomínkou toho, kolik jste jich již snědli a tím potenciálně omezit jejich příjem, "pokračuje.

 

Jaké máte tipy a triky vy ke spalování tuku?

Za lepší já!