AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Jak hacknout svoje tělo?

Už jsi slyšela o biohackingu? Jestli ne, tak určitě brzy uslyšíš, protože tento moderní trend je stále populárnější. Věnují se mu lidé, kteří hledají cesty, jak co nejlépe rozvíjet lidský potenciál. Biohacking kombinuje přístup starodávných kultur a moderní vědy. Představit si to můžeš jako principy a postupy, které lidem pomáhají kontrolovat jejich zdraví, biologické funkce a také náladu a výkon. Zkrátka to nejdůležitější pro život.


Příznivci biohackingu říkají, že má spoustu zábavných nástrojů, se kterými si člověk může hrát a experimentovat. Zároveň se opírá o vědecké principy, které samotné experimenty dokážou změřit.

Jak na to?

jak-hacknout2

Některé postupy ti mohou připadat šílené, ale biohackerům v nich jde především o to, jak být zdravější a spokojenější. Mít lepší spánek, tělesnou kondici i náladu. Důkladně a do hloubky se zkoumají. Měří si například hormony, srdeční činnost, spánek, zkoumají svoje DNA, mikrobiom nebo mysl. Do biohackingu patří jak různé přírodní prostředky, suplementy, tak čistě mentální a psychologické techniky.

Bádání tu ale neprobíhá v oficiálních vědeckých měřítkách. Biohackerům jde o osobní svobodu a o možnost zkoumat své tělo bez diplomů. Nejsou odborníky, jen sdíli svou zkušenost a své vlastní experimenty, které na sobě dělají.

Zní ti to moc obecně? Pojďme se podívat na konkrétní příklady, čemu se biohacking věnuje. V dalších dílech Labeloo blogu se o nich dočteš podrobně. Můžeš se inspirovat a do některé  z metod se sama pustit.

Mentální cvičení

jak-hacknout3

Experimenty s lidskou myslí jsou obrovským prostorem pro objevování nových možností. Třeba právě v jejich rozvoji leží největší naděje na lepší budoucnost lidstva. Patří sem třeba meditace, mindfulness, pokusy se spánkem, práce s vlastními pocity nebo s podvědomím.  A hlavně hudba – to víme i my, kteří jsme se do biohackingu ještě nepustili, že hudba s naší myslí a emocemi dokáže zázraky.

Fyzická cvičení

jak-hacknout4

 

Mít tělo v kondici a cítit jeho plnou sílu je ta nejlepší cesta, jak prožít dobrý život. Biohacking jde mnohem dál, než ke cvičení a otužování. Pečuje o mozek, střeva, mitochondrie, experimentuje s jídlem, hledá nové půsty a detoxy, provádí krevní a hormonální testy. To všechno má společný záměr - posunout hranice chápání toho, co je pro lidské tělo skutečně zdravé a nastavit sám sobě ideální podmínky pro život, své tělo i duši. Biohacking vychází z toho, že každý jsme originál. Každé člověk funguje trochu jinak a především každému vyhovuje něco jiného. Proto je potřeba naslouchat sám sobě a zjistit, co nám dělá nejlépe. Nikdo jiný než my sami nám to lépe neřekne. Je to ochota a odhodlání převzít zodpovědnost za své zdraví a štěstí do vlastních  rukou. 

Právě proto biohackeři experimentují se superpotravinami, bylinkami, mozkovými nutrienty, relaxanty, stimulanty, adaptogeny a dalšími látkami… Existuje spousta důvodů, proč se touto cestou nevydat jen tak ze zvědavosti, a každý si musí sám dobře zvážit, kde je jeho hranice pro zdravé experimentování.

V příštím díle Labeloo blogu ti nejzajímavější metody biohackingu přiblížíme podrobněji. Mezitím si můžeš promyslet, co bys v otázce zdraví svého těla i mysli měla chuť zkoumat ty.

A také můžeš prozkoumat naši kolekci akčních lahviček.

KOLEKCE AKČNÍCH LAHVIČEK

 

jak-hacknout5