AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

3 horké tipy na nápoje do lahví EQUA

Zpříjemněte si vlezlou zimu a připravte si do lahví EQUA něco teplého. Lahve EQUA jsou odolné vůči horkým nápojům, tak se nemusíte bát, že se vám lahev pokroutí. Každá lahev má navíc praktické poutko, díky kterému se nemusíte dotýkat přímo lahve s teplým obsahem.


Přečtěte si naše 3 výtečné tipy na horké nápoje, která vás v chladném počasí zahřejí a povzbudí. Připravte si je s námi a vyrazte s chutným horkým nápojem a ekologickou lahvi EQUA do mrazivých ulic. 

TIP č. 1 Ibiškový čaj: horký elixír zdraví

Uvařte si ráno ibiškový kořeněný čaj, který má spoustu minerálů a vitamínem a skvělý účinek na srdce. Navíc snižuje krevní tlak.

Co k budete k přípravě čaje do lahvičky o objemu 0,6l potřebovat?

2 lžíce ibiškového čaje
1 pomeranč
2 lžíce hnědého cukru
mleté koření kardamom
1-2 hřebíčky

Jak čaj připravit? Ibiškový čaj zalijte vroucí vodou, přidejte necelou půlku čajové lžičky kardamomu, hřebíček a nastrouhanou kůru z pomeranče. Nechte čaj 10 minut stát, sceďte ho, oslaďte hnědým cukrem a máte hotovo.

3-horke-tipy-na-napoje2

TIP č. 2 Zázvorový punč

Zázvor je v zimě jasnou volbou, používat bychom ho měli ale s mírou. Co zázvor ve správných dávkách dokáže? Zbaví vás rýmy, nevolnosti nebo migrény. Zázvor také organismus účinně zahřívá. Zkuste verzi s alkoholem a uvařte si chutný závorový punč, mráz nebude mít šanci.

Co budete k přípravě čaje do lahvičky o objemu 0,6 potřebovat?

1 zázvor  
1 pomeranč
2 lžíce hnědého cukru
200-300 ml bílého vína
2 hvězdičky anýzu
1-2 tyčinky skořice

Jak čaj připravit? Zázvor oloupejte a poté nakrájejte na tenké plátky. Vymačkejte šťávu z pomeranče. Do hrnce vlijte víno a pomerančovou šťávu, vhoďte zázvor a anýz a vše pomalu ohřívejte. Než se tekutina začne vařit, stáhněte jí z plamene, doslaďte a přidejte skořici. Můžete ochutnat. 

3-horke-tipy-na-napoje3

 

TIP č. 3 Oblíbená horká hruška

Tento nápoj potkáte v zimních měsících snad ve všech kavárnách a restauracích. Jak si ho udělat doma? Základem je hruškový džus, ovšem tento horký nápoj si můžete udělat dle chutě i z džusů jiných příchutí. Můžete zkusit třeba jablečný nebo broskvový džus. 

Co budete k přípravě horké hrušky do lahvičky o objemu 0,6 l potřebovat?

hruškový džus
2-3 tyčinky skořice
3-4 hřebíčky

Jak horký nápoj připravit? Do hrnce nalijeme džus a vložíme skořici a hřebíček (množství podle chuti) a přivedeme k varu. Poté podáváme.

Už víte, který nápoj si připravíte? My vám přejeme ať se vám podaří a zahřeje!